Новина


Куди поділася мисливська етика та культура мисливців?

Мисливство – це любов до природи, до рідного краю, до його звичаїв і традицій, своєрідне мистецтво, яке має свою давню історію та культуру. Про це пише Криниця мисливця з посиланням на прес-службу Дніпровсько-Тетерівське ДЛМГ.
 
– Полювання належить до найдавніших видів людської діяльності. Успішне полювання колись мало вирішальне значення для виживання людей. По крупинці вони збирали й збагачували свою мисливську культуру, звичаї і обряди.
 
Сьогодні мисливство має цілу культуру, яка починається з посвячення в мисливці, складання присяги на вірність Батьківщині, рідному краю та вшанування звірини. Є також обряди першого полювання, віддання останньої шани впольованому звірові, ставлення до нього та інше, – йдеться у повідомленні прес-служби відомства.
 
– На превеликий жаль, в силу різних обставин, ми втрачаємо ці звичаї. Куди поділася мисливська етика та культура мисливців???, – задають риторичне питання автори прес-релізу.
 
Водночас у відомстві звертаються до мисливців Київщини, – чиніть будь ласка так, як велить Закон і мисливська етика, а також нагадують, що мисливство – це своєрідне мистецтво, яке має давню історію та культуру.