Новина


На Київщині стартувала громадська акція «Створюємо ліси разом»

1 жовтня на базі опорного загальноосвітнього навчального закладу Жукинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, за ініціативи та підтримки державного підприємства «Вищедубечанське лісове господарство» урочисто відкрито кабінет шкільного лісництва та проведено посвяту в лісівники учнів шкільного лісництва.
В рамках старту акції «Створюємо ліси разом» та з нагоди урочистостей освітяни разом лісівниками та представниками місцевого самоврядування на території Жукинської ЗОШ І-ІІІ ст. заклали Алею з туй та окремо висадили
ялину та ялівець, що прикрашатиме подвір’я школи та нагадуватиме про цей чудовий захід.
До заходу долучились начальник Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства Олексій Бойко, заступник – Тарас Васьків, заступник голови Вишгородської районної державної адміністрації
Тетяна Волотовська, заступник голови Вишгородської районної ради Ігор Мадяр. представники Пірнівської ОТГ, директор ДП “Вищедубечанський лісгосп” Михайло Головецький та голова профспілки лісгоспу Юлія Алєксєєва.
Подібні заходи відбулись по всій Київщині, чим офіційно оголошено старт акції «Створюємо ліси разом» в рамках програми Президента України «Зелена країна».
Громадська акція «Створюємо ліси разом» триватиме до 30 листопада та всі бажаючі можуть долучитись до висадки лісу у відповідному регіоні, зареєструвавшись на сайті zelenakraina.gov.ua. Під час висадки лісівники безкоштовно нададуть садивний матеріал і проведуть майстер-класи по садінню лісу.