Новина


На Київщині відбувся виїзний семінар-навчання на тему “Розвиток поширення шкідників та хвороб лісу, які викликають ослаблення деревостанів, а також карантинного шкідника – смарагдової вузькотілої златки (Agrilus planipennis Fairmaire)”

18 травня на базі державного підприємства «Димерське лісове господарство»  проведено виїзний семінар – навчання на тему  «Розвиток поширення шкідників та хвороб лісу , які викликають ослаблення деревостанів, а також карантинного шкідника – смарагдової вузькотілої златки (Agrilus planipennis Fairmatre)”  із залученням спеціалістів ДСЛП «Київлісозахист» та  Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства.
 
В ході навчання  учасниками було досліджено  осередок Соснового шовкопряда у кварталі 24 виділі 27 Шевченківського лісництва та обговорено причини всихання деревостанів.
 
Також, головні лісничі і інженери з охорони та захисту лісу підпорядкованих державних лісогосподарських  підприємств ознайомились з методом проведення наземних хімічних винищувальних заходів спрямованих на бортьбу масового розмноження Соснового шовкопряда.